Familjegemenskap - Tips för bättre familjeliv

Direktlänk till inlägg 27 juli 2014

Familjespel

Av Katarina Antonsson - 27 juli 2014 08:34

  Jag funderar ofta på hur familjer kan hjälpas att nå större enighet, där vuxna, tonåringar och yngre barn tillbringar mer tid tillsammans och njuter av varandras sällskap? Varför är ofta verkligheten så långt ifrån den här drömmen?


Många familjer är så upptagna med arbete, skola, TV, internet och sportaktiviteter att det inte verkar vara tillräckligt med tid att tänka på att bygga starka och friska relationer. Även om önskan om kvalitets tid är bra, är det bästa sättet att uppnå detta helt enkelt genom att spendera så mycket tid tillsammans som möjligt.


Semester och andra särskilda tillfällen är bra, men en regelbunden tid av samhörighet kan bidra till att uppfylla vår önskan om en bättre familjesammanhållning.


Ett sätt att uppnå detta är genom att ha en veckans spel kväll där alla kan delta i underhållande spel som bingo eller frågesporter. Onsdag natt är vår familjs spelkväll. Vi avslutar kvällen måltiden och sedan avsätter vi några timmar till att spela spel. Vi spelar olika spel varje vecka; några gamla favoriter som alltid funkar och några nya att försöka, som kan bli gamla favoriter med tiden! Även om det finns många kommersiella spel, till exempel monopol, som du kan köpa, är det möjligt att spela nya spel varje vecka med bara några tärningar och en kortlek.


Som ett personligt exempel spelade vår familj det enkla tärningsspelet gris tidigare i år. Det kan spelas av valfritt antal spelare i alla åldrar. En spelare kastar tärningen och lägger ihop sina poäng tills de väljer att stanna för att eller kasta en ny tärning. Syftet är att bygga din poäng för att nå totalt 50 poäng. En spelare som stannar behåller sina poäng och lägger till deras nästa omgångs poäng. En av mina söner spelade försiktigt och valde att sluta om han fick tio poäng i en omgång. En annan son beslöt att försöka att få 50 poäng i en omgång. Han gjorde ofta över 30 poäng innan han gav sig. Det var väldigt roligt titta på deras olika stilar, så mycket så att vi beslutat att spela till 100 poäng.


Andra aktiviteter som är roliga är bingo med frågesport. Det är inte ett spel om pengar utan bingobrickor används för att svara på olika frågor. Det finns många aktiviteter som är bra, men familje spel har fördelen av att låta hela familjen, i alla åldrar, att spela tillsammans. Att hitta en gemensam aktivitet för både barn, vuxna och tonåringar kan ge en hel del nöje och förströelse. Livskunskap (till exempel räkna, skriva) och sociala färdigheter (t.ex. samtal och teamarbete) är en användbar biprodukt av familj spel. Framför allt är den samhörighet och uppskattning av varandras sällskap vad en fungerande familj handlar om.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Katarina Antonsson - 12 februari 2022 15:39


  I teknikens tidsålder kan gamla hederliga brädspel visa sig vara en välkommen förändring av takten som för hela familjen samman.   Några av mina favoritminnen från barndomen är att spela brädspel på fredagskvällar med hela familjen och spela...

Av Katarina Antonsson - 27 augusti 2021 23:30


  Barn måste ständigt bli upplysta och underhållna så att de inte tappar intresset för sina studier. Både upplysning och underhållning kan åstadkommas via online spel. Även om det finns frågor som att datorspel tar upp barnens tid, vilket bör använd...

Av Katarina Antonsson - 24 augusti 2018 08:41


  Forskare vid Bostons universitet har visat att större bingobrickor och tydligare teckensnitt kan hjälpa äldre med Alzheimers sjukdom som spelar bingo. Ett tydligare teckensnitt hjälper Alzheimers sjuka med minskad visuell förmåga. Forskargruppen...

Av Katarina Antonsson - 3 juni 2015 16:19


  Ett kul spel för att få tiden att gå under tråkiga tillställningar är Buzzword bingo (även kallat bullshit bingo). Det spelas oftast i situationer där publiken känner att talaren, i ett försök att dölja en brist på kännedom, förlitar sig alltför m...

Presentation


Familjegemenskap

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards